Vem Vitaal

Blog

Angsten overwinnen!

Vandaag ben ik mezelf echt tegengekomen. Het plan was samen met mijn dochter klimmen in het Indoor klimpark Coronel. Het klimpark staat bekend om het mooie parcour met verschillende niveaus. Bij binnenkomst zag ik dat het best hoog was maar voor ons geluk konden we nog net mee doen met het groepje dat zo aan de beurt was. Dus geen tijd om na te denken, harnas aan, instructies en daar gingen we…het blauwe parcour voor mensen met geen klimervaring, rood voor semi gevorderde en zwart voor ervaren klimmers. Aangezien de rij bij het blauwe parcour erg lang was en ze al eens had geklommen, besloten wij om gelijk het rode parcour te nemen. Je begrijpt het al bij obstakel nr 2, dat waren houten pilaren met kleine handvatten ong. 6 meter boven de grond, klimmend naar de overkant. Daar stond ik dan verstijft van angst en in paniek. Ik voelde de tranen al opkomen, mijn lichaam en geest volledig in de weerstand modus overspoeld door angst. Het idee om los te laten, kan ik dit? De overkant leek kilometers ver en daar was dat stemmetje van mijn dochter, ma je kan het! Kijk vooruit niet naar beneden, stapje voor stapje. Niet opgeven!! Mijn jongste dochter, voor jouw beeld, is 10 jaar en was mijn redder in nood. Hulp kan soms uit onverwachte hoek komen!

En inderdaad genoeg kleine stapjes zorgen voor een grote stap vooruit! Ik was aan de overkant maar nog 10 obstakels te gaan:)! Het maakte niet meer uit, ik voelde me sterker en mijn angsten namen af, ik kreeg de controle terug over mijn gedachten en kon zelfs mijn dochter helpen bij sommige lastige obstakels! Daar stonden we dan op hoge hoogten elkaar positief te motiveren, successen te vieren, doorzetten, vertrouwen in elkaar en onze blik op vooruit niet naar beneden. Toen we de Ô¨Ānish bereikte omhelsde we elkaar. Samen kunnen we alles aan stapje voor stapje!

Quote van mijn dochter; angsten kan je overwinnen als je niet opgeeft ūü•į. Dank je schat, je bent een kanjer!

Nadat mijn adrenaline was afgenomen keek ik terug op wat er was gebeurd, een coaching sessie tijdens het klimmen over het proces doelen stellen en het proces er naar toe.

Bij VEM Vitaal breng ik je niet iedere week naar het indoor klimpark maar klimmen we wel naar hogere hoogte, overwinnen we jouw angsten onderweg naar jouw doelen. Stapje voor stapje.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *