Vem Vitaal

Blog

Onvrede zorgt voor verandering en is de weg naar geluk, mijn coach/docent Mira leerde mij dit.

Het zijn deze woorden die deze week naar boven kwamen. Iemand vroeg aan mij hoe ben je hierop gekomen? Ik kende deze training/ aanpak niet. Wat heeft die verandering gebracht, je doorzettingsvermogen en je spirit om deze stappen te nemen? Ik kon natuurlijk mijn levensverhaal vertellen maar ja dat doe je ook niet direct, misschien zat die persoon daar helemaal niet op te wachten (aanname – nooit doen – eerst vragen) maar ik reageerde dus met, ik heb de ervaring, het is mijn passie en wil graag mensen helpen… het standaard verhaaltje:)

En ineens was daar mijn moment, na het kijken van een film met mijn man, gewoon zo maar op een donderdagavond…drong het tot mij door. ONVREDE heeft gezorgd voor mijn verandering en door mijn reactie op dat constant knagende gevoel. Concrete stappen nemen om iets te doen aan de onvrede daardoor ervaar ik vandaag in kleine dingen van de dag mijn geluk.

Wat voor een onvrede dan? Het gevoel altijd maar te kort te schieten door een overvol leven. Weer eens in de gym te staan nadat ik eerst mijn kinderen veel te snel aan hun lot had overgelaten (weer voor mijn gevoel te kort schoot), dan vervolgens in de les stond en dacht vind ik dit leuk?? Om me heen keek en dacht hoe doen ze het? Ik ben blij als ik een uur per week kan komen trainen? Weer dat knagende gevoel. Onvrede dat mijn lichaam niet meer reageerde op de prikkels die vroeger wel resultaat hadden. Onvrede en niet willen accepteren dat mijn gewrichten niet meer waren zoals vroeger en onvrede dat ik in 2,5 jaar tijd 10 kilo was aangekomen.

Onvrede dat ik minder betrokken was bij mijn kinderen hun leven omdat ik met reistijd vaak 50 uur per week van huis was. Onvrede over wie ik was geworden.

Als je onvrede actief aanpakt en je prioriteiten op een rijtje zet, verander je altijd naar een betere versie van jezelf, een versie waar je wel tevreden bent over jezelf en je leven.  Dat gaat stap voor stap totdat je realiseert, goh mijn onvrede ebt weg, ik voel meer positieve energie naar boven komen.

Oh ja maar hoe ben ik dan op EMS Bodytec training uitgekomen, nou door die onvrede ben ik gericht op zoek gegaan naar een training die efficiënt is, niet belastend voor mijn gewrichten en KORT zodat ik meer tijd over hield voor andere dingen in mijn leven, kleine dingen waar ik blij van werd zoals op de fiets naar een voetbaltraining van mijn kinderen, samen thuiskomen met mijn kinderen, gewoon een goede film kijken met mijn man.

Doordat ik minder lichamelijke en geestelijke stress ervaar gaat het ook een stuk beter met mijn voeding en mijn gewicht. Door de training voel ik mij veel fitter en krijg ik mijn oude energie weer terug! Prioriteiten stellen betekent andere keuzes maken soms voelt dat als grote offers brengen maar wanneer je je doelen concreet voor ogen hebt, zal je merken dat je dat minder erg vindt en geniet van je eigen transformatie.

Herken je iets van jezelf in mijn verhaal, loop jij misschien met frustratie rond dan leer ik je graag beter kennen tijdens een vrijblijvend intakegesprek.  Mijn slogan; fit, gezond en gelukkig gebruik ik niet zomaar.. achter ieder detail zit een verhaal en een ervaring.

Als je onvrede niet aanpakt leidt het tot frustratie, vermoeidheid en stress!

Positieve verandering begint bij jezelf! Als je onvrede actief aanpakt is het de weg naar jouw geluk!

Vind je dat lastig want waar moet je beginnen, ik help je graag verder.

Met lieve groet,

Marjolein Koenen

VEM Vitaal

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *