EMS Bodytec

Fit, sterk en slank

in 20 minuten

EMS Bodytec

Bij Bodytec Tiel krijg je onder begeleiding van opgeleide Bodytec trainers een full body training in 20 minuten. Deze complete workout van slechts 20 minuten staat gelijk aan 3 uur sporten in de sportschool “Tel uit je winst”. Door Bodytec ga je je sterker, fitter en gezonder voelen, afvallen en centimeters verliezen en in korte termijn zichtbaar resultaat zien en voelen.

Minimale inspanning, maximaal resultaat

Doordat je met slechts één EMS Bodytec training van 20 minuten hetzelfde bereikt als wanneer je 3 uur intensief sport, laten de resultaten niet lang op zich wachten. Eén training per week bij ons zorgt er al voor dat je je weer lekker in je vel voelt zitten.

Ik heb geen tijd is geen excuus meer

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats of wachten tot je aan de beurt bent in de drukke sportschool. Niet meer elke week urenlang trainen voor een gezond lichaam. Met de EMS Bodytec training bouw je met gemak je conditie, spiermassa en spierkracht weer op.

Trainen als het jou uitkomt

Je kunt bij ons trainen op het moment dat jou het beste schikt. Geen vaste tijden waarop iedereen bij ons terecht kan, maar gewoon lekker makkelijk je training inplannen. Dat kan overdag, maar ook in de avonduren. Net wat je wilt.

EMS Bodytec Tiel

 • In 20 min. per week een volledige total body work-out
 • Een weerstandstraining zonder gewichten
 • Gemakkelijke manier van trainen, voor iedereen haalbaar en bereikbaar
 • Low/no impact weerstandstraining
 • Lage of geen druk op pezen en gewrichten
 • Altijd op afspraak en onder begeleiding van een personal trainer
 • Volledige privacy zonder te worden gestoord
 • Voeding- en leefstijlcoaching mogelijk

Alle voordelen van miha bodytec

De Miha-Bodytec training is gebaseerd op het EMS principe. Electro Muscle Stimulation is een revolutionair trainingssysteem en biedt de voordelen om in zeer korte tijd resultaten te boeken.

N

Verhoogt de vetverbranding bij het afvallen

N

Helpt vetpercentage en gewicht verminderen

N

Maakt de huid strakker en vermindert cellulitisen

N

Verhoogt conditie, uithoudingsvermogen en vitaliteit

N

Bevordert de spiergroei

N

Stimuleert de stofwisseling en bevordert de afvoer van afvalstoffen

N

Verbetert de doorbloeding van huid en spieren

N

Vermindert schouder-, rug- en nekklachten

N

Vermindert pijnklachten bij artrose

N

Vermindert of verhelpt incontinentie

Bodytec verhoogt de vetverbranding bij het afvallen

Wil je afvallen maar blijft de vetverbranding achter? Heb je alles geprobeerd maar lukt het jou niet? Dan is de Bodytec / EMS fitness bij Bodytec Tiel echt wat voor jou! Door te focussen op de probleemgebieden kan effectief en met zichtbaar resultaat worden getraind. Het vetpercentage wordt verlaagd en je huid zichtbaar verbeterd.

Let op: om af te vallen is het noodzakelijk dat, naast de trainingen, de voeding wordt aangepast. Bij Bodytec Tiel kun je tevens begeleiding krijgen van een van onze voedingsconsulente.

Bodytec verhoogt de conditie, uithoudingsvermogen en vitaliteit

Sta je bovenaan de trap te hijgen en moet je na het trekken van een sprintje op adem komen? Dan is het tijd om aan je uithoudingsvermogen te gaan werken. Met Bodytec / EMS fitness werk je aan je conditie en spierkracht tegelijk. Deze nieuwe trainingsmethode gaat je enorm veel tijd besparen. In 20 minuten wordt gewerkt aan de conditie, het uithoudingsvermogen en vitaliteit.

Bodytec vermindert schouder-, rug- en nekklachten

Heb je net als veel Nederlanders last van rugpijn en wil je hier nu eindelijk eens vanaf.

Boek dan nu een proefles bij de Bodytec Tiel.

Eén van de belangrijkste oorzaken is te weinig beweging, langdurig zittend in dezelfde houding werken, slijtage van de wervelkolom of overgewicht. Tijdens de training werken we aan de diepere lagen van de spiergroepen in de romp. Door deze spiergroep te versterken, worden rug-, schouder- en nekklachten verminderd.

Uit onderzoek van de universiteit van Bayreuth in Duitsland bleek dat na 6 weken trainen met de EMS Bodytec:

 1. 88% van de geteste personen verminderde rugpijnklachten had
 2. Meer dan 30% van deze groep meldde zelfs dat hun terugkerende rugpijn was verdwenen.

Helpt vetpercentage en gewicht verminderen

Val je wel af, maar niet op de juiste plaatsen? Of heb je het idee dat je wel afvalt maar geen vet verliest… Dan is de Bodytec / EMS fitness jouw oplossing. De Miha Bodytec training gaat verder waar andere traditionele trainingen stoppen. Alle grote spiergroepen worden gelijktijdig geactiveerd en zelfs de moeilijke te bereiken spieren worden getraind. Let op: om af te vallen is het, naast de trainingen, noodzakelijk dat de voeding wordt aangepast.

Bevordert spiergroei (ook na operaties en blessures)

Na uren zwoegen in de sportschool en nog steeds niet het gewenste resultaat? Probeer dan eens Bodytec / EMS fitness en ervaar het verschil. De Miha Bodytec training gaat verder waar andere traditionele trainingen stoppen. Alle grote spiergroepen worden gelijktijdig geactiveerd en zelfs de moeilijk te bereiken spieren worden getraind in slechts 20 minuten.

Verbetert de lichaamscontouren (figuurcorrectie)

Ben je niet tevreden over je figuur? Onderzoeken aan de Universiteit van Bayreuth hebben bevestigt dat de Bodytec / EMS fitness zeer effectief is voor het verbeteren van de lichaamscontouren.

Na 6 weken trainen werd het volgende door de proefpersonen bevestigd:

 • Vrouwen verloren gemiddeld 1,5 cm van hun taille en heupen
 • Mannen verminderden de buikomvang met 2,3 cm
 • Bij mannen werd een spieropbouw geconstateerd van 1-2 cm op de benen, bovenarmen en borsten
 • 87% van de deelnemers waren enthousiast over de zichtbare resultaten en hadden een beter zelfbeeld
 • 89% voelde zich strakker na de training
 • Mensen met overgewicht verloren gemiddeld 3,5 kilo en 9% lichaamsvet, evenals 6,5 cm in de taille en 2 cm van de omtrek van hun bovenarm, na slechts 13 weken trainen
 • Senioren (ouder dan 65) verloren 6,8% van hun buikvet en 6 cm van hun tailleomtrek met een trainingsfrequentie van 1 x trainen in 5 dagen.

‘Makkelijk te combineren met je drukke leven’

‘Doordat je zelf de spiergroepen aanstuurt vóór het ontvangen van de EMS-prikkel houd je zelf controle over de bewegingen die worden uitgevoerd.

hoe werkt EMS?

EMS training (Elektro Musculaire Stimulatie) staat voor trainen met weerstand door middel van impulsen, die via een bodysuit op de huid worden overgedragen. Ons eigen zenuwstelsel geleidt ​deze zogenaamde ‘prikkel’ verder naar de grote spiergroepen, waardoor deze tot wel 30% meer geactiveerd zullen worden dan bij een reguliere krachttraining! De dieper gelegen spieren, die normaal niet snel door het eigen lichaam worden aangestuurd, worden met EMS training dus wel makkelijk bereikt.

Met behulp van een EMS training kan het lichaam tot wel 150x meer spiersamentrekkingen produceren in vergelijking tot een reguliere krachttraining. Hierdoor staat een EMS sessie van 20 minuten qua intensiteit gelijk aan een full body workout van drie uur in de sportschool.

ems training

Tijdens een EMS training worden in series van vier tot zes seconden impulsen afgegeven. In deze zogenaamde ‘prikkelfase’ worden de oefeningen/bewegingen uitgevoerd, waardoor je het gevoel krijgt alsof je tegen de weerstand in beweegt.

Tijdens de voorafgaande rustfase, wanneer de prikkel niet aanwezig is, maak je jezelf sterk door je als het ware schrap te zetten. Door dit iedere keer te herhalen zorg je ervoor dat je altijd in controle bent over je eigen bewegingen.

Bij iedere beweging worden de spieren, van nature, op eigen kracht ingeschakeld. Dat wil zeggen, met je eigen energie, die wordt opgewekt vanuit je eigen verbrandingssystemen. EMS training is dus geen aansturing maar juist een stimulatie van de spieren.

meer resultaat in minder tijd

Misschien denk je nu: Maar ga ik dit wel volhouden? Dit zou je kunnen denken als je bijvoorbeeld weinig sport discipline hebt. Omdat je persoonlijk wordt begeleid en altijd op afspraak, heb je een goede stok achter de deur!

En omdat het je per keer maar 20 minuten kost, is het heel goed te doen wanneer je niet zoveel motivatie of tijd hebt. Het is ook heel goed te combineren als extra training naast een andere sport die je uitoefent.

Dat je er zelf iets voor moet doen om weer slank en fit te worden, weet je heus wel. Maar een handje hulp kun jij zeker wel gebruiken. EMS Bodytec Tiel, een onderdeel van VEM Vitaal biedt jou een zeer efficiënte weerstandstraining waarmee je in 20 minuten per week al je spiergroepen kunt trainen.

Doordat de training kort en krachtig is, kun je het gemakkelijk combineren met je drukke leven met je werk, gezin en huishouden.

meer resultaat in minder tijd

Misschien denk je nu: Maar ga ik dit wel volhouden? Dit zou je kunnen denken als je bijvoorbeeld weinig sport discipline hebt. Omdat je persoonlijk wordt begeleid en altijd op afspraak, heb je een goede stok achter de deur!

En omdat het je per keer maar 20 minuten kost, is het heel goed te doen wanneer je niet zoveel motivatie of tijd hebt. Het is ook heel goed te combineren als extra training naast een andere sport die je uitoefent.

Dat je er zelf iets voor moet doen om weer slank en fit te worden, weet je heus wel. Maar een handje hulp kun jij zeker wel gebruiken. EMS Bodytec Tiel, een onderdeel van VEM Vitaal biedt jou een zeer efficiënte weerstandstraining waarmee je in 20 minuten per week al je spiergroepen kunt trainen.

Doordat de training kort en krachtig is, kun je het gemakkelijk combineren met je drukke leven met je werk, gezin en huishouden.

Voelen = geloven

Om er achter te komen of EMS Bodytec iets voor jou is, kan je gewoon een introductieles onder begeleiding van een personal coach bij ons inplannen. Zo kom je er achter wie wij zijn en weet je wat je kunt verwachten. Het verplicht je verder tot niets.

Introductieles boeken

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde Vragen

Staat je vraag er niet bij of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden je vragen met veel plezier. 

Trainen met Miha Bodytec is gebaseerd op het EMS principe, het elektronisch stimuleren van alle belangrijke spiergroepen. Een methode die al tientallen jaren wereldwijd wordt ingezet bij het behalen van trainingsdoelstellingen. Ook de producent van Miha Bodytec heeft jarenlange ervaring op het gebied van EMS training. Deze kennis delen zij graag met je.

Veelgestelde Vragen

Staat je vraag er niet bij of wil je aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden je vragen met veel plezier. 

Trainen met Miha Bodytec is gebaseerd op het EMS principe, het elektronisch stimuleren van alle belangrijke spiergroepen. Een methode die al tientallen jaren wereldwijd wordt ingezet bij het behalen van trainingsdoelstellingen. Ook de producent van Miha Bodytec heeft jarenlange ervaring op het gebied van EMS training. Deze kennis delen zij graag met je.

Algemeen

Waarom is een Bodytec training zo effectief

Met een Bodytec training wordt sneller resultaat behaald dan bij traditionele trainingsvormen. Zo worden alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd aangespannen. Er worden bijna twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training. Bovendien activeert Bodytec, in tegenstelling tot de meeste andere EMS apparatuur, de grote spiergroepen bipolair.

De agonist en antagonist van de spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd. Er wordt dus niet plaatselijk gestimuleerd en de mate van stimulatie kan per spiergroep en over de tijd geleidelijk worden opgevoerd. Daarnaast worden ook de dieper liggende spierweefsels geactiveerd.

Na hoeveel Bodytec trainingen ga je resultaat merken?

De effecten van een training met de Miha Bodytec zijn vrijwel direct te ervaren. Tijdens en na de sessie door het “happy hormoon” effect. Direct na de eerste training zult u het voldane gevoel hebben alsof u meerdere uren in de sportschool doorgebracht hebt.

Na enkele sessies zullen al de eerste “meetbare” effecten optreden zoals een verhoogd energielevel, meer spierkracht, huidverbetering en vermindering van gewrichtspijntjes. Het figuur correctieve effect, vermindering vetpercentage, door een verhoogde “suiker” verbranding zal gelijkmatig zichtbaar worden. Uiteraard dient wel de inname van suiker gelijk te blijven of bij voorkeur worden verlaagd.

Word ik moe van Bodytec?

De hartslag stijgt gedurende de training nauwelijks, wanneer de training wordt afgestemd op de belastbaarheid van het lichaam. Maar het kan uiteraard wel. Afhankelijk van het gekozen niveau en intensiteit van de training kan na de training een wat hogere spierspanning of lichte spierpijn gevoeld worden.

Ga ik zweten van een Bodytec training?

Bij een gemiddelde training hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vind met name plaats op spierniveau. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweten. Door de oefeningen intensiever te maken kan dit effect wel bereikt worden. Onderzoek heeft echter aangetoond dat het niet noodzakelijk is om toch cardio vasculaire vooruitgang te boeken.

Wat kan ik voor en na een Bodytec training het beste eten en drinken?

Voor elke Bodytec sessie moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. De laatste grote maaltijd dient ten minste twee uur van tevoren genuttigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een extra energie aanvulling voor de trainingssessie in de vorm van een energie bar of bijvoorbeeld een stuk fruit aan te raden. Zorg te allen tijde dat je voor, tijdens en na de training genoeg drinkt, in de vorm van water of Isotone sportdrank.

Welke kleding wordt geadviseerd voor een Bodytec training?

Tijdens een Bodytectraining wordt speciale Bodytec onderkleding gedragen; deze is speciaal ontwikkeld voor trainen met EMS. Indien gewenst sportschoenen, maar wanneer de vloer voldoende grip geeft, zijn sokken ook mogelijk.

Is de training aan een bepaalde leeftijd verbonden?

Wij adviseren om de algemene standaard leeftijdgrens voor fitnesstraining van 16 jaar aan te houden. Doordat er geen beperkingen zijn aan de oefeningen die uitgevoerd kunnen worden, is bodytec geschikt voor ieder niveau en tot op hoge leeftijd.

Wat heb ik nodig tijdens een proefles Bodytec?

Sportschoenen, handdoek, bidon en veel zin om te sporten!

Medisch

Mag je trainen met miha Bodytec wanneer je medicatie gebruikt?

Medicatie wordt voorgeschreven in het geval van een aandoening. Controleer daarom altijd eerst de contra-indicatielijst. Indien er restricties zijn aangaande inspanning dient de behandelend arts of specialist om toestemming gevraagd te worden.

Bij welke type blessures kan een Bodytec training gebruikt worden en bij welke blessures wordt het afgeraden?

Controleer altijd eerst of de blessure op de contra-indicatielijst staat. Is dit niet het geval dan kan Miha Bodytec van meerwaarde zijn. Overleg altijd eerst met de behandelende arts, specialist of behandelend therapeut.

Mag je een Bodytec training doen als je een spiraal hebt?

Een spiraaltje is geen contra-indicatie voor een bodytec training. Wij adviseren wel om de eerste trainingssessie rustig te starten. Let goed op eventuele reacties van het lichaam (zoals gevoeligheid). Neem bij twijfel contact op met uw trainer of arts.

Hoe kan Bodytec worden ingezet met rugklachten

De resultaten van een bodytec training op chronische lage rugklachten zijn wetenschappelijk onderzocht en zeer positief gebleken. Een juiste begeleiding is echter essentieel evenals een goede diagnose aangezien er vele oorzaken zijn van rugklachten. Bij twijfel raden wij aan de behandelend arts of specialist om advies te vragen.

Hoe veilig is Bodytec voor mensen met hartklachten

EMS training wordt al tientallen jaren veilig ingezet en kent zelfs zijn oorsprong in de revalidatie. Desondanks adviseren wij om in het geval van hartklachten voor de zekerheid de behandelende arts of specialist om advies te vragen. Bij Bodytec Tiel is het jammer genoeg niet mogelijk om te trainen met hartklachten.

Hoe snel na de bevalling mag je met Bodytec beginnen?

In het algemeen geeft het lichaam uitstekend aan wanneer het voldoende hersteld is van de bevalling. Heeft u nog restricties aangaande sporten? Overleg voor het exacte moment dan even met de behandelende arts of verloskundige.

Hoe vaak mag je een Bodytec training volgen?

Vanwege lichaamsherstel na de training & gewenning, raden wij je aan de eerste 10 weken maximaal 1x per week te trainen. Na de 10 weken of bij sneller herstel adviseren wij 2x in de 10 dagen.

Overload

Wat is overload

Overload is het creeren van een verzwaring binnen een trainingsprogramma.

Hoe creëer je een overload binnen een Miha Bodytec trainingsplan?

Dit kan op verschillende manieren en is dus afhankelijk van de kennis van degene die de training uitvoert/afneemt. Een aantal mogelijkheden om overload te creëren zijn: 1) Verhoging van de EMS weerstand 2) Verandering van de arbeids-rustverhouding 3) Verandering van de uitvoeringssnelheid van de oefening 4) Implementatie van nieuwe oefeningen 5) Verandering van de balans in de oefening 6) Toevoeging van andere bewegingsvlakken 7) Combinatie van verschillende trainingsdoelstellingen in een trainingssessie.

Overload door het toevoegen van gewicht

Het verzwaren van de training door het toevoegen van gewicht is een mogelijkheid. Dit kan alleen wanneer dit juist begeleid wordt: 1) De focus op het gewicht moet niet de focus op het lichaam wegnemen 2) Volledig gecontroleerde uitvoering van de beweging 3) De additionele gewrichtsbelasting moet een afgewogen risico zijn.

Medische Informatie

Een EMS-training met de Bodytec werkt met een impulsintensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Maar er zijn echter een aantal contra indicaties waarbij het niet verstandig is om te trainen met miha bodytec.

contra-indicaties

contra-indicaties

 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Stents
 • Zwangerschap (wel ideaal na de zwangerschap)
 • Sterke) onregelmatigheden in de bloeddoorstroming
 • Darmwand hernia of liesbreuk
 • Tuberculose
 • Tumoren
 • Arteriosclerosis in een vergevorderd stadium, onregelmatigheden in de vaatdoorbloeding
 • Serieuze neurologische aandoeningen
 • Diabetes Mellitus
 • Hemofilie
 • Acute virale of bacteriële processen
 • Open wonden, geïrriteerde huid