VEM Vitaal

voeding, energie, motivatie.

Over ons

Als Vitaalcoach ben ik een allround gezondheids- en ervaringsdeskundige die mensen adviseert en begeleidt in het bereiken van een betere vitaliteit. Om dat te bereiken is een gezonde levensstijl noodzakelijk.

Daarbij zijn gezonde voeding, effectieve beweging en persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste peilers.

h

Doordat ik zowel gecertificeerd Personal Trainer,  gewichtsconsulent als leefstijlcoach ben, kan ik klanten effectief begeleiden middels een multidisciplinaire aanpak.

Passie

Ik ben Marjolein Koenen, een Tielse Surinaamse Nederlander, ik heb een passie voor allereerst mijn gezin, sport, bewegen, eten, mensen en het leven. De verschillende manieren van benaderen van deze aspecten, scholing en mijn ervaringen hebben mij gemaakt tot waar ik nu ben in mijn leven.

Doordat ik zowel gecertificeerde bewegings, gewichts- en leefstijlcoach ben, kan ik al deze aspecten inzetten tijdens een coachingtraject en mensen helpen naar een fitter, gezonder en gelukkiger leven. Vol positieve energie! Dat is voor iedereen haalbaar, ook voor jou.

 

Sport & beweging

In mijn leven loopt sport & beweging als een rode draad door mijn leven en begon op 6 jarige leeftijd bij de tennisvereniging de Ridderweide, mijn moeder nam mij een keer mee en ik vond het geweldig. Daar heb ik tot mijn 18e een leuke tijd gehad samen met mijn sportmaatjes.

In de jaren erna heb ik meerdere sporten en diëten uitgeprobeerd. Ik kwam aan, viel af, kwam weer aan en viel weer af, zo ging het maar door van sap dieet tot cambridge tot noem maar op, ik ken ze allemaal. Ik kwam in een viciueze cirkel terecht maar nam daarin geen actie. Pas jaren later begreep ik waarom al die diëten mij niet hielpen naar een gezond blijvend gewicht. Het waren allemaal snelle korte termijn oplossingen zonder te werken aan een goede basis – fundatie.

 

Ik moest eerst tot de kern komen, begrijpen waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed en welk gevoel ik juist niet wilde voelen. Wat mijn valkuilen zijn en hoe ik daarmee om moet gaan en vooral leren jezelf liefhebben!

Uit mijn ervaring weet ik dat een verandering van je leefstijl alleen effect heeft als je een multidisciplinaire aanpak hanteert dus werken aan de 3 peilers; 

Doordat ik een lange tijd over mijn grenzen ben gegaan kamp ik helaas met gewrichtsklachten en kon ik de reguliere trainingen niet meer volhouden waardoor ik weer in een gat viel. Een sporter die niet meer op haar tempo kan sporten…stel je voor frustratie op frustratie! In mijn zoektocht naar een training die ik wel lichamelijk kon volhouden en niet te veel tijd in beslag nam kwam ik gelukkig in aanraking met EMS trainingen.